Home » News » De invloed van Trumps importheffingen op tijdelijke opslag

De invloed van Trumps importheffingen op tijdelijke opslag

Category: News

President Trump heeft gisteren aangekondigd om zwaardere importheffingen te introduceren op staal (+25%) en aluminium (+10%) om hiermee de interne markten te ondersteunen tegen de Chinese dumping van staal op de Amerikaanse markten. Beurzen gingen onderuit en er wordt gesproken over een mogelijke handelsoorlog tussen China en de VS. Ook onze EU Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie kondigde 'scherpe' tegenmaatregelen aan. Zou het een tijdelijke show zijn of iets van langere aard?

Stel dat we er vanuit gaan dat het een tijdelijk fenomeen is tussen de 1-12 maanden dan zijn de staal en aluminum producerende fabrieken er bij gebaat dat de productie kan doordraaien en zonder noodzakelijke massa ontslagen. Dit betekend wel dat men in deze periode hoge voorraden gaat opbouwen die na deze periode geleidelijk afgebouwd kunnen worden. Hiervoor zal extra warehouse capaciteit nodig zijn.

Nu kunnen deze fabrieken proberen op korte termijn vastgoed aan te kopen wat deze piek kan opvangen. Tijdelijk huren zou ook een optie kunnen zijn echter zijn de huurcontracten vaak voor meerdere jaren terwijl men waarschijnlijk maar voor 12 maanden ruimte nodig heeft.

Ook in deze situatie is het mogelijk om via on-demand warehousing netwerken tijdelijk en flexibel de capaciteit te vergroten. Hierdoor lopen de kosten niet door als de voorraden afgebouwd worden en zijn er geen investeringen nodig in vastgoed die drukken op het resultaat.

Laten we met zijn alle hopen dat dit snel opgelost kan worden en mijnheer Trump de negatieve effecten van zijn handelen nader gaat bekijken om de markt tot rust te laten komen.

Remko Been

remko@stockspots.eu

Deel dit stuk

Misschien ook iets voor u

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+31 (0)765 31 53 89