Home » News » Al 600.000 m2 flexibele warehouseruimte ontgonnen door Stockspots

Al 600.000 m2 flexibele warehouseruimte ontgonnen door Stockspots

Category: News

Breda, 26 juni 2018

Stockspots, het platform voor on-demand warehousing, is nu bijna 9 maanden onderweg: tijd voor een tussenstand. Inmiddels is er al ruim 600.000m2 flexibele warehouseruimte op bijna 200 locaties beschikbaar gekomen via het platform. Ook stond Stockspots in de finale van de European Supply Chain Start-up Contest 2018 én neemt de capaciteit in België ook serieuze vorm aan met zo’n 60 locaties. De missie van Stockspots om warehousecapaciteit beter te benutten en de markt meer flexibiliteit te geven lijkt een succesformule.

Snelle start
Vanaf oktober 2017 was Nederland officieel een nieuw initiatief rijker: stockspots.eu brengt vraag en aanbod van flexibele warehousecapaciteit samen. Eenvoudig zoeken, vergelijken en boeken wordt hiermee mogelijk. Sinds de bekendmaking van het initiatief groeide het platform snel. Naast local hero’s was ook een aanzienlijk deel van de top 100 logistieke dienstverleners al aangesloten om de warehousemarkt flexibeler, sneller en duurzamer te maken.

Grootste aanbod van Europa
Dit bleef niet ongezien en Montea (beurgenoteerde logistieke vastgoedgroep) en Stockspots sloegen vorige maand dan ook hun handen ineen om ook de Belgische markt sneller te ontwikkelen. “De wereld is in volle verandering en de logistiek moet volgen. Het meest duurzame gebouw is het gebouw dat niet hoeft gebouwd te worden. Veel speelruimte heeft ons land niet meer als het gaat over het creëren van bijkomende fysieke opslagruimte. Ruimte is schaars aan het worden. En dus zijn we genoodzaakt om de bestaande ruimte veel meer en beter te optimaliseren. Een hogere bezettingsgraad van bestaande warehouseruimte is voor iedereen positief. Aldus Peter Demuynck, CCO Montea.

Verduurzaming
Mede-oprichter Coen de Lange, ziet ook de verduurzaming van de warehousemarkt als groeipotentieel. “Door voorraden dichter bij de klant neer te leggen, bespaar je kilometers. Ook kan er door een betere bezettingsgraad van bestaande warehouseruimte de vraag naar nieuwe warehousemeters in Nederland worden beperkt zo is ook dit een besparing zowel voor het milieu als financiën.” Dat is ook de reden dat de Topsector Logistiek dit initiatief steunt in het kader van verduurzamen door horizontale samenwerking.

Flexibele warehousemarkt
Naar schatting is in Nederland, onder andere door seizoenschommelingen 10-20% van de lading beschikbaar voor handling en tijdelijke opslag. Door beschikbare warehousecapaciteit inclusief aanvullende diensten van alle leveranciers op één platform online beschikbaar te stellen is een snelle, flexibele oplossing voor warehousevraagstukken binnen handbereik. Coen de Lange noemt Stockspots daarom ook wel “de Randstad van warehousing”. Randstad was hét eerste uitzendbureau en introduceerde de flexibele schil in organisaties. “Het beschikbaar maken van flexibiliteit is iets wat de markt veel ademruimte geeft en efficiëntie ten goede komt. Doordat dit alles eenvoudig wordt gemaakt en afnemers alleen betalen wat zij gebruiken is de keuze voor Stockspots ineens erg logisch geworden. We denken dat de flexibele schil van ‘on-demand warehousing’ binnen een korte tijd de normaalste zaak van de wereld wordt. Net zoals uitzendbureaus inmiddels voor de flexibele schil in organisaties voorzien.”

Deel dit stuk

Misschien ook iets voor u

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+31 (0)765 31 53 89